74. MŰVÉSZETI AUKCIÓ

MÁJUS 14-15. | MOM Kulturális Központ

herohero

Nézze meg a katalógust!

Kattintson a megnyitás gombra és nézze meg gondosan összeválogatott katalógusunkat, benne az aukció összes tételével!

katalógus letöltésedownload 65mb

Iratkozzon fel hírlevelünkre!download

Értesüljön e-mailben elsőként a BÁV aukciókról, hogy biztosan ne maradjon le a legizgalmasabb tételekről!

74. MŰVÉSZETI AUKCIÓ

  • Árverés: 2019. május 14-15. 18:00 - FIGYELEM, VÁLTOZÁS A NAPOK SORRENDJÉBEN!
  • Festmények és műtárgyak: 2019. május 14. 18:00
  • Ékszerek és ezüst műtárgyak: 2019. május 15. 18:00
  • Az árverés helyszíne: MOM Kulturális Központ (1124 Budapest, Csörsz u. 18.)
  • Kiállítás: 2019. május 4-12. minden nap 10-18 óráig
  • A kiállítás helyszíne: BÁV Aukciósház (1052 Budapest, Bécsi utca 1.)

Festmények és műtárgyak

2019. május 14. 18:00 | MOM Kulturális Központ

A BÁV tavaszi aukcióján rendhagyóan a festmények és a műtárgyak kerülnek először Gundel Takács Gábor kalapácsa alá május 14-én a MOM Kulturális Központban.

A festményanyag leginkább várt tétele Munkácsy Mihály egy korai, sokat publikált festménye, A bogrács, amely 24 millió forintos kikiáltási árról indul. A képet maga a festő ajándékozta a Rókus Kórház szemorvosának, dr Hischler Pálnak, aki kigyógyította őt súlyos szembetegségéből, ezzel pedig egyben lehetővé tette, a pályája legelején járó művésznek, hogy kiteljesítse festői karrierjét, azaz egy igazi sorsdöntő alkotásnak is tekinthetjük.

Mindemellett a kollekció bővelkedik a nagy klasszikusokban mint Vaszary János, Rippl-Rónai József, Mednyánszky László, Zichy Mihály, Színyei Merse Pál, de a modern festők alkotásai sem maradhattak ki a válogatásból.

A mesterművekben gazdag műtárgyanyagból még kiemelni is igen nehéz. Talán a legirigyeltebb helyzetben a Zsolnay-gyűjtők lesznek, hiszen számukra egy nagyméretű, kígyókkal és virágokkal díszített virágtartóval készülnek a szakértők. A 8 millió forintról induló eozinmázas ritkaság eredetileg egy szalonba vagy télikertbe készülhetett. Többek között két olyan mintadarab is szerepel majd a kollekcióban, amelyeken nem csupán szignóját helyezte el Zsolnay Júlia, de a kivitelezéshez szükséges színkódokat is feljegyezte rajtuk.

Katalógus letöltése »

Ékszerek és ezüst műtárgyak

2019. május 15. 18:00 | MOM Kulturális Központ

A május 15-ei ékszeranyagban a brilles és a színes drágaköves darabok kerülnek túlsúlyba. A szakértők az olyan nagy márkák, mint a Cartier, Baraka, Bulgari, Roberto Coin jól kombinálható darabjai mellett egyedi különlegességeket is felvonultatnak. Ilyen az a 70 nagyméretű jádekövet és 10 karátnyi brilliánst tartalmazó platina ékszerkollekció, amely biztos, hogy komoly nemzetközi érdeklődésre is számot tarthat.

Sok hölgy szívét megdobogtatja majd az a tenyérnyi nagyságú, 11 karátnyi briliánssal, 8 karátnyi smaragddal, 10 karátnyi rubinnal és még további ametisztekkel ékített virágcsokor melltű, amely 4,5 millió forintról várja a licitálókat. Természetesen idén sem maradnak el a nagy brilles befektetési ékszerek sem.

A májusi árverés záróakkordját az ezüst műtárgyak szolgáltatják, köztük a 19. század legjelentősebb magyar ötvösének, Szentpéteri Józsefnek az unikális tintatartója. Olyan ritkaságok között válogathatnak, mint egy neoreneszánsz asztali szökőkút, egy nagyméretű asztali art deco doboz vagy az Esterházy család nemesi címerével ékített bécsi empire boroskanna.

Katalógus letöltése »

Kiállítás

2019. május 4-12. 10:00-18:00 | BÁV Aukciósház

Az aukció kiállítását május 4-12. között ingyenesen tekinthetik meg a BÁV Aukciósházban (1052 Budapest, Bécsi utca 1.).